V
Glade Bernere består af et mindre familieopdræt af berner sennen hunde. 
 
Normalt tænker man ikke på en berner som en lydighedshund eller en arbejdshund. Mange folk forestiller sig en stor sort bamse, der helst ligger og slænger sig i sofaen det meste af dagen.
 
Men sådan er det ikke her....
 
Selvom vores hunde rigtig gerne ligger både i seng og sofa, så er de samtidig aktive arbejdshunde, der straks står klar ved døren, når vi skal ud og arbejde. Jeg dyrker lydighed med dem alle 3 på konkurrenceplan, og det skal ikke være nogen hemlighed, at de sagtens kan begå sig blandt alle de andre racer, man typisk forbinder med lydighedshunde. De elsker at arbejde, jo mere jo bedre, elsker at lære og er lynhurtige til at lære nyt, hvad enten det er lydighedsøvelser, tricks, spor eller andet. Og så har de samtidig den dejlige egenskab, at når vi så kommer hjem, ja så sker det, at de slænger sig i sofaen, en dejligt egenskab synes jeg, med en on/off knap.
 
Jo en berner kan og vil....
 
Hundene lever med os i vores hverdag som medlemmer af familien og er med i alt hvad vi foretager os.
Vi lægger stort vægt på at have glade hunde der trives i de omgivelser de færdes i. Temperamentet er en af de egenskaber der for os er meget vigtige. Hvalpene vokser op i stuen så de hele tiden er med i alt hvad en dagligdag kan indeholde, som f.eks. andre hunde, mange forskellige typer mennesker, husholdningsmaskiner og meget mere.

Vi mener, at det er meget vigtigt, at hvalpene har haft så mange forskellige positive oplevelser som muligt, før de forlader vores hjem.
 
Udover opdræt tilbyder Glade Bernere også kurser i spor- og lydighedstræning. Læs mere om det under kurser.
Opdateret den 08.03.2015